
Programma 'To grow beyond Resilience'
inclusief Executive Coaching
Het traject
Programma 'To grow beyond Resilience'
Het 'To grow beyond Resilience' programma is een persoonlijk begeleidingstraject dat twaalf maanden duurt. Je ontvangt tijdens dit traject een mix van inspirerende webinars om je veerkracht te versterken om te groeien voorbij jouw veerkracht (om antifragiel te worden), en je neemt deel aan individuele coachingsessies. Tijdens het traject komen de uiteenlopende dimensies van jouw veerkracht aan bod.
GETUIGENIS
Getuigenis van Peter, CEO van KMO in Vlaanderen:
"Ik stond voor immense uitdagingen die mijn energie en veerkracht als leider aantastten. Personeelsproblemen, klachten, leveringsproblemen en prijsstijgingen voelden als mokerslagen die mijn drive ernstig deden kelderen. Het personeelstekort maakte de situatie nog complexer en het geklaag van mijn team deed er geen goed aan.
Het "Grow beyond Resilience Programma" was mijn antwoord op deze problemen. Het programma heeft niet alleen mijn veerkracht versterkt, maar heeft ook geleid tot positieve veranderingen binnen mijn organisatie. Nu kan ik onverwachte gebeurtenissen met energie tegemoet treden, en conflictsituaties voelen niet langer als onoverkomelijke obstakels.
Ik ben enorm tevreden met de diepgaande verkenning van antifragiel leiderschap en de praktische tools die het programma biedt. Het heeft me geholpen om niet alleen de uitdagingen effectief aan te pakken, maar ook om een veerkrachtige leider te worden in deze snel veranderende wereld.
Dank aan het team van Taradin voor deze waardevolle transformatie." - Peter, CEO van Vlaamse KMO;
HET TRAJECT
Bij de start van het traject krijg je toegang tot het digitale leerplatform. Hier kan je deelnemen aan alle online webinars en op de hoogte blijven van nieuwe inzichten. Bij aanvang bevragen we jouw specifieke noden zodat we het traject daaraan kunnen aanpassen. Nadien doorloop je vier modules alles over Waarom Antifragiel Worden - Wat je daar kan brengen - Hoe je dat doet elke dag - en hoe je gaat van Antifragiel worden naar Antifragiel zijn. In de slotmaand volgt een moment waarin je evalueert op welke vlakken je vooruitgang boekte.
- Ten opzichte van je oorspronkelijke hulpvraag
- In hoeverre je het geleerde kan toepassen in de praktijk
- Ten opzichte van elementen van die je Antifragiel maken
- Hernieuwbare Antifragiele Energie
- Moedige Antifragiele Attitude
- Oneindige Antifragiele Mindset
- Bijproduct: In hoeverre je een impact voelt op jouw organisatie
WAT MAG JE VERWACHTEN?
Zoals je ziet, krijg je tijdens het programma heel wat handvaten voorgeschoteld om je veerkracht en antifragilteit te boosten. We leggen kort uit wat je allemaal mag verwachten.
Bij de kick-off krijg je een reflectiedagboek om je inzichten en leermomenten tijdens het traject te bewaren.
Tijdens het traject kan je meerdere korte webinars volgen, van maximaal een 40 minuten. Je kan deze online bekijken waar en wanneer je wil, dus volledig op je eigen tempo. Daarnaast krijg je elke week (vooraf afgesproken tijdstip) de kans om jouw specifieke situatie toe te lichten en vragen te stellen via live Q&A-coachingssessie.
Je mag ervan uitgaan dat het traject per week ongeveer twee uur tijd in beslag neemt.
In Module 1 onderzoeken we de argumenten om antifragiel te worden door te onderzoeken wat ons kwetsbaar maakt en welke implicaties dit heeft voor ons als leiders. We beantwoorden de vraag waarom ik deze reis moet maken? Hier gaan we op zoek naar betekenis.
In Module 2 leren we het antifragiele landschap beter kennen door te onderzoeken wat het wél en niet is, voordat we onze kaart voor de antifragiele reis ontvouwen.
Zodra we het landschap hebben verkend en de kaart hebben begrepen, verloopt onze reis in vier fasen. In deel 2 richten we ons op de eerste 2 fasen:
- Lokaliseer uw positie
Voordat je aan
een reis kunt beginnen, moet je jouw startpunt kennen. Je kunt jouw exacte positie op de antifragiele
kaart bekijken door de antifragiele enquête in te vullen en een
gepersonaliseerd rapport te krijgen.
- Raak vertrouwd met de reisgids van principes om uw reis te begeleiden.
We passen Taleb's principes voor Antifragiele sociaal-politieke en
economische systemen toe op een systeem van één jij. Net als een Lonely Planet-gids om
antifragiel te worden, zullen de ROBUST principes je helpen bij het navigeren
door je reis zonder je simpelweg te vertellen waar je naartoe moet. Deze
principes zijn ontworpen om gemakkelijk te worden toegepast op uw dagelijks
leven en werk als leider.
In Module 3 komen we in op de kern van de eigenlijke route die je neemt om antifragiel te worden. Plan je route. Antifragiel worden is een unieke reis voor ieder van ons, en dat betekent dat we allemaal een persoonlijk routeplan nodig hebben. In Module 3 kijken we naar wat het betekent om antifragiele energie, antifragiele attitudes en antifragiele mindsets te hebben. We onderzoeken hoe het toepassen van de ROBUST principes op deze drie dingen u kan helpen kwetsbaarheid te verminderen, robuustheid op te bouwen en een verschil te maken in uw leven en leiderschap. Aan het einde van deze module zul je begrijpen hoe de eerste stappen van je antifragiele reis eruit zien.
In Module 4 zullen we kijken naar wat het betekent om van 'antifragiel worden' naar 'antifragiel zijn' te gaan en hoe je door onderzoek naar gedragsverandering te gebruiken nuttige gewoonten kunt creëren die je in beweging houden in plaats van je op je plaats te verankeren.
Antifragiliteitstest
Gedurende het programma zullen we jouw groeivorderingen binnen de context van verstoring meten, met als doel jouw positie op de kaart van antifragiliteit te bepalen. We kunnen deze metingen herhaaldelijk uitvoeren om je voortgang te volgen en om jouw exacte positie op de antifragiliteitskaart vast te stellen via de antifragiliteitsenquête.
Informatieve filmpjes
We hebben een selectie gemaakt van de meest informatieve filmpjes, voornamelijk van TED-talks, waarin experts diepgaand ingaan op de onderwerpen die tijdens het programma aan bod komen. Deze filmpjes hebben een maximale duur van een half uur en zijn ideaal als korte onderbrekingen, aangezien onderzoekers vaak de complexe thema's het beste kunnen verduidelijken.